електронна адреса
office@utcc.gov.ua
адреса
01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7

Щоб врятувати захисника, медики вже перелили йому кров 13 донорів

Публікації
30.09.2024
Щоб врятувати захисника, медики вже перелили йому кров 13 донорів

Кирило - навідник міномета, пішов захищати країну з перших днів війни. Під час чергового штурму отримав важке поранення обох ніг, медикам довелося проводити ампутацію по ходу евакуації. Крововтрата була велика - до однієї з лікарень м. Дніпра поранений захисник потрапив у дуже важкому стані. Йому провели шість операцій, а для стабілізації його стану використали донорську кров та її компоненти 13 донорів.

Наразі життя Кирила вже не під загрозою, він набирається сил і буде готуватися до протезування.

Протягом всього періоду лікування поруч з Кирилом його дружина Катерина. Вражена тим, наскільки донорство крові рятує, сама вирішила здати кров і має намір робити це регулярно.

Кожен донор під час донаціі здає 450 мл крові, з неї можуть виготовити три різні компоненти крові. Тобто, кров одного донора може допомогти врятувати трьох людей. Але бувають ситуації, коли одному пораненому захиснику невідкладно потрібна значна кількість донорської крові та її компонентів. Два роки тому УЦТК запустило ініціативу «Твоя кров може воювати» - тисячі українців уже підтримали її. Але щоб запаси крові були сталими, дуже важливо, аби все більше людей ставали регулярними донорами.

Радимо також переглянути
Щоб врятувати захисника, медики вже перелили йому кров 13 донорів
Що не можна перед донацією крові
Якщо ти вирішив стати донором - це чудово! Але є кілька важливих речей, які варто врахувати. Для того щоб твоя кров могла рятувати життя, потрібно дотримуватися деяких простих правил, а краще взяти їх за звичку перед кожною донацією.
Докладніше
Щоб врятувати захисника, медики вже перелили йому кров 13 донорів
Відповідаємо на запитання: чи можна здавати кров вагітним жінкам?
Вагітність – це тимчасове протипоказання для донорства крові та компонентів крові.
Докладніше
Бажаєте стати амбасадором донорства?
Якщо ти не можеш здати кров через вимушену перерву чи стан здоров'я, ти можеш бути корисним. Стань амбасадором донорства! Твої слова можуть надихнути інших на донаці. крові врятувати життя. Поширюй інформацію, ділися своїм особистим досвідом, розповідай про переваги і підтримуй тих, хто готовий допомагати. Разом ми зможемо зробити більше!
Бажаєте стати донором?
Донорство – добровільне, безплатне, але безцінне. Кожна твоя донація може допомогти врятувати три життя. Донорство крові вимагає небагато часу, але його значення безмежне. Це проста і благородна справа, яка робить тебе героєм для тих, хто цього найбільше потребує. Приєднуйся до спільноти донорів і відчуй радість від того, що ти справді змінюєш світ на краще