електронна адреса
office@utcc.gov.ua
адреса
01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7

Історія кампанії «Твоя кров може воювати. Стань донором»

Публікації
20.06.2024
Історія кампанії «Твоя кров може воювати. Стань донором»

Харківський майстер стріт-арту Гамлет Зіньківський, після того як сам здав кров для фронту, створив мурал «Твоя кров може воювати. Стань донором» на воротах Центру крові у Харкові. 

Ідея здобула широку підтримку, і ми вирішили включити її в нашу кампанію. Художник, зі свого боку, надав право використовувати його роботу, сподіваючись, що вона стане натхненням для інших.

Особливістю кампанії є те, що з одного боку нам потрібно було збільшити запаси крові, а з іншого ми не можемо наражати людей на небезпеку і збирати їх у черги до центрів крові. Для збільшення запасів крові, одночасно уникаючи створення небезпечних черг у центрах крові, ми зосередилися на розширенні бази донорів.  Практично в кожному регіоні є центри крові або медичні заклади, де можна зробити донацію. Якщо запаси крові в тому чи іншому центрі знижуються або виникає гостра нестача конкретної групи крові, медичні заклади оперативно повідомляють про це на своїх офіційних сторінках та в соцмережах.

В умовах воєнного часу запаси крові необхідно поновлювати постійно. На платформах УТЦК та партнерів було випущено відеоролик на підтримку комунікаційної кампанії з мобілізації та набору добровільних донорів. На другому етапі кампанії ми також залучили торгові центри та радіостанції з повідомленням: «У війни немає свята. Твоя кров може воювати». 

Радимо також переглянути
Історія кампанії «Твоя кров може воювати. Стань донором»
Історія кампанії «Твоя кров може воювати. Стань донором»
Харківський майстер стріт-арту Гамлет Зіньківський, після того як сам здав кров для фронту, створив мурал «Твоя кров може воювати. Стань донором» на воротах Центру крові у Харкові
Докладніше
Історія кампанії «Твоя кров може воювати. Стань донором»
Майже 60 літрів крові зібрали під час заходу у книгарні на Хрещатику
Це означає: щонайменше 180 пацієнтів - цивільних і військових - зможуть отримати необхідну їм допомогу препаратами крові.
Докладніше
Бажаєте стати амбасадором донорства?
Якщо ти не можеш здати кров через вимушену перерву чи стан здоров'я, ти можеш бути корисним. Стань амбасадором донорства! Твої слова можуть надихнути інших на донаці. крові врятувати життя. Поширюй інформацію, ділися своїм особистим досвідом, розповідай про переваги і підтримуй тих, хто готовий допомагати. Разом ми зможемо зробити більше!
Бажаєте стати донором?
Донорство – добровільне, безплатне, але безцінне. Кожна твоя донація може допомогти врятувати три життя. Донорство крові вимагає небагато часу, але його значення безмежне. Це проста і благородна справа, яка робить тебе героєм для тих, хто цього найбільше потребує. Приєднуйся до спільноти донорів і відчуй радість від того, що ти справді змінюєш світ на краще