електронна адреса
office@utcc.gov.ua
адреса
01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7

Ольга Білинська

Колись давно (у 2020 році), ще у минулому житті, я вперше поїхала до Харківського обласного центру служби крові здати кров. 

На щастя, у мене ніхто не хворів і не потребував донорської крові. Це просто було моє рішення, що я маю приносити якусь користь людям. Хоч я і була вже дорослою дівчинкою, а чомусь дуже соромилася, виникали безглузді питання типу "що я скажу, коли приїду?", "як на мене подивляться через те, що донація не для якоїсь конкретної особи?" та інші дурниці. 

Словом, хоч і доросла, але дурна. Навіть на роботі нікому не сказала. Хоча рідні підтримали моє рішення всім серцем. 

У Центрі крові мене зустріли чуйні співробітники, які і привітали, і все підказали. Одним словом, все пройшло дуже гарно. За декілька днів після цього я отримала смс: "Дякуємо, Ваша кров врятувала життя! Приходьте ще! Клочківська 366". 

Це були надзвичайні відчуття! Я плакала над тим смс, як маленька дівчинка. Лише у той момент я по-справжньому відчула сенс свого вчинку. 

Здавалося б, я не зробила нічого такого надважливого. Ну, поїхала, ну, здала кров. І що? Нічого ж такого надприродного! А виявляється - Я ВРЯТУВАЛА ЧИЄСЬ ЖИТТЯ! Наразі в мене таких смс 14.

Одного разу медсестра сказала, що цільна кров - надзвичайно цінна, тому одну здану донором дозу ділять на двох реципієнтів. Тож десь у цьому світі є мінімум 14, а може й 28, моїх кровних братів і сестер. 

Люди, здавайте кров! Рятуйте життя! 

Лише вдумайтеся - кілька витрачених вами годин можуть подарувати комусь ціле життя!

Радимо також переглянути
Ольга Білинська
Лілія Атаманенко
Регулярно здає кров, вже є почесним донором і дуже цим пишається
Докладніше
Ольга Білинська
Катерина
Я здаю кров регулярно. Здається почала я це робити десь більше 10 років тому, але з початком повномасштабної війни я намагаюся робити це частіше
Докладніше
Бажаєте стати амбасадором донорства?
Якщо ти не можеш здати кров через вимушену перерву чи стан здоров'я, ти можеш бути корисним. Стань амбасадором донорства! Твої слова можуть надихнути інших на донаці. крові врятувати життя. Поширюй інформацію, ділися своїм особистим досвідом, розповідай про переваги і підтримуй тих, хто готовий допомагати. Разом ми зможемо зробити більше!
Бажаєте стати донором?
Донорство – добровільне, безплатне, але безцінне. Кожна твоя донація може допомогти врятувати три життя. Донорство крові вимагає небагато часу, але його значення безмежне. Це проста і благородна справа, яка робить тебе героєм для тих, хто цього найбільше потребує. Приєднуйся до спільноти донорів і відчуй радість від того, що ти справді змінюєш світ на краще